Blog

Latest Industry News

Nepravilno spakovan prtljag je opasan prtljag

Da li sami sebe nesvesno dovodimo u opasnost?
Nepravilno spakovan prtljag

Vreme je godišnjih odmora, kada često koristimo automobil za odlazak na letovanje, a porodično putovanje gotovo uvek znači i gomilu različitog prtljaga. Nepravilno spakovan prtljag zna da bude jako opasan po putnike. Pakovanje kofera, raznih sportskih rekvizita, igračaka i suncobrana nije samo stvar estetike i funkcije, već i bezbednosti.

Oštećenja od grada

Bolje sprečiti nego lečiti
Oštećenja od grada

Oštećenja od grada na automobilu su možda i najveća noćna mora vozačima automobila. Mnogo je više vlasnika automobila koji nemaju mogućnost da priušte krov nad glavom svom ljubimcu na točkovima. Samim tim mnogo više automobila parkiranih pod vedrim nebom je izloženo vremenskim nepogodama, a jedna od najgorih je definitivno grad.

Dezinfekcija klima uređaja u automobilima

Šta kada vazduh iz ventilacionih otvora počne da smrdi?
Dezinfekcija klima uređaja

Dezinfekcija klima uređaja spada u obavezno održavanje vozila, mada većina ne obraća pažnju na taj deo sve dok ne počnu da se javljaju problemi.

Šta kada vazduh iz ventilacionih otvora počne da smrdi? Klima uređaj može da bude veoma opasan, ne samo zbog naglih promena temperature prilikom izlaska iz automobila, već i zato što se u njemu javljaju razni mikroorganizmi koji stižu do pluća putnika. Klima uređaj u automobilima je izuzetno pogodno mesto za razvoj raznih mikroorganizama, pa se savetuje njegovo čišćenje najmanje jednom godišnje. Isparivač je glavni krivac – na njemu se tokom korišćenja klima uređaja javlja kondenzacija, a gde ima vode ubrzo se javljaju i bakterije i gljivice.

Pritisak u gumama

Sećate li se kad ste poslednji put proverili pritisak u pneumaticima?
Pritisak u gumama

Ispravan pritisak u gumama je jedna od osnovnih stvari koju trebate proveravati na vašem automobilu. Vožnja s neispravnim pritiskom u pneumaticima može uticati na ponašanje vozila i ozbiljno ugroziti vašu sigurnost, pa čak i uzrokovati nezgode u kojima može biti ugrožen i vaš život. Vozaci uglavnom potcenjuju znacaj ispravnog pritiska vazduha u gumama, iako se cesto naglašava koliko je on važan.

Međunarodna vozačka dozvola

Kako izvaditi međunarodnu vozačku dozvolu
Međunarodna vozačka dozvola

Međunarodna vozačka dozvola se izdaje se na osnovu Međunarodne konvencije o saobraćaju na putevima iz 1968. godine, a u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima.

    Back to top